Duurzaamheid

Als producent van (hard)houten deuren is Weekamp zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij willen er dan ook voor zorgen dat onze activiteiten (en die van onze leveranciers) in overeenstemming zijn met nationale wetgeving en ethische principes. Ons Duurzaam ondernemen berust op drie pijlers: ecologisch en sociaal verantwoord en economisch haalbaar.

Weekamp Deuren is een voorloper op het gebied van FSC producten en is constant op zoek naar duurzame oplossingen. Om de continuiteit en een stabiel prijsniveau van hoogwaardige FSC deuren te kunnen waarborgen heeft Weekamp unieke concepten ontwikkeld met kwalitatief hoogwaardige houtsoorten.

Unieke concepten:
Weekamp Hardwood® en Weekamp Premium Hardwood® deuren zijn unieke concepten waarbij volgens een KOMO goedgekeurd en doordacht systeem meerdere houtsoorten in 1 deur mogen worden toegepast.

Met zorg geselecteerd:
Weekamp Hardwood® en Weekamp Premium Hardwood® bestaan uit streng geselecteerde duurzame houtsoorten met uitmuntende fysische en kwalitatieve eigenschappen. Deuren gemaakt van deze houtsoorten voldoen aan de hoogste kwaliteits- en prestatie-eisen, zijn KOMO gecertificeerd en leverbaar met GND garantie.

FSC CoC-certificaat
Weekamp Deuren is FSC gecertificeerd (CU-COC-800339). Door dit FSC CoC-certificaat bent u als afnemer verzekerd van een duurzaam product. Voor de productie van FSC-deuren streven we ernaar 100% FSC-hout toe te passen, maar met een absoluut minimum van 70%.
Onze leveranciers moeten kunnen voldoen aan de productie-eisen van één of meerdere erkende certificaten (bijvoorbeeld FSC of PEFC). Weekamp spant zich in om elk jaar meer 'groen hout' te verwerken. (bijvoorbeeld FSC-hout, PEFC of gelijkwaardig). Daarnaast is 100% van het hout dat wij gebruiken legaal.